V misce smícháme ingredience na těsto, které vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku nebo dortové formy. Dáme péct do trouby na 200 °C asi 20–30 minut.
Mezitím si v hrnečku rozehřejeme máslo na polevu a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Upečenou buchtu ihned po vyndání z trouby ještě teplou propícháme hustě vidličkou a polijeme připravenou polevou. Necháme vychladnout a před servírováním můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole