Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na kousky.
Nakrájenou cibuli vhodíme do hrnce s olejem a necháme smažit, až cibule zezlátne. Poté přidáme kabanos a necháme ho osmahnout, trvá to asi 5 minut. Následně přidáme brambory, také necháme osmahnout 5 minut. Dále přisypeme mouku a červenou papriku, zalijeme vodou, přidáme masoxy a přivedeme k varu. Na konci vaření přidáme majoránku.
Náš buřtguláš podáváme podle chuti samotný nebo s chlebem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem