Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky) a podle chuti přidáme hořčici a grilovací koření. U nás se dává hořčice a koření hodně, protože máme rádi výrazné chutě. Hotovou směs masa je dobré dát na 2 hodiny do ledničky, ale není to podmínka.
Z masa si uděláme 6 stejně velkých kuliček a těsně před grilováním vytvarujeme placky. Je dobré si s tvarováním masa trochu pohrát a mačkat k sobě, protože se nám občas stane, že se nám maso rozpůlí. Placky musí být trochu větší než bulky, protože se nám teplem zmenší. Maso grilujeme na grilu, pánvičce a nebo pečicím kameni.
Mezitím, co se nám dělá maso, si vezmeme bulky, které překrojíme na půl. Obě půlky potřeme tatarskou omáčkou. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka.
Když je maso skoro hotové, položíme na něj ještě na grilu plátek taveného sýra a necháme zlehka rozpustit. Maso sundaváme rovnou na bulku, na sýr dáme cibuli a přiklopíme horní částí bulky.
Podle chuti můžeme podávat také se salátem či rajčetem. Záleží na chuti každého z nás.
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát