Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky) a podle chuti přidáme hořčici a grilovací koření. U nás se dává hořčice a koření hodně, protože máme rádi výrazné chutě. Hotovou směs masa je dobré dát na 2 hodiny do ledničky, ale není to podmínka.
Z masa si uděláme 6 stejně velkých kuliček a těsně před grilováním vytvarujeme placky. Je dobré si s tvarováním masa trochu pohrát a mačkat k sobě, protože se nám občas stane, že se nám maso rozpůlí. Placky musí být trochu větší než bulky, protože se nám teplem zmenší. Maso grilujeme na grilu, pánvičce a nebo pečicím kameni.
Mezitím, co se nám dělá maso, si vezmeme bulky, které překrojíme na půl. Obě půlky potřeme tatarskou omáčkou. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka.
Když je maso skoro hotové, položíme na něj ještě na grilu plátek taveného sýra a necháme zlehka rozpustit. Maso sundaváme rovnou na bulku, na sýr dáme cibuli a přiklopíme horní částí bulky.
Podle chuti můžeme podávat také se salátem či rajčetem. Záleží na chuti každého z nás.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem