Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku. Po 15 minutách zalijeme vodou a přidáme sůl s kořením.
Do vroucí vody s houbami přidáme brambory a vaříme doměkka. Kulajdu dochutíme octem. Poté do polévky rozklepneme vejce a vaříme. Nakonec kulajdu zahustíme moukou rozmíchanou s mlékem, kterou přes cedník přidáme do polévky. Provaříme a podle potřeby ještě dochutíme.
Naši kulajdu rozlijeme do talířů a můžeme servírovat
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou