Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku. Po 15 minutách zalijeme vodou a přidáme sůl s kořením.
Do vroucí vody s houbami přidáme brambory a vaříme doměkka. Kulajdu dochutíme octem. Poté do polévky rozklepneme vejce a vaříme. Nakonec kulajdu zahustíme moukou rozmíchanou s mlékem, kterou přes cedník přidáme do polévky. Provaříme a podle potřeby ještě dochutíme.
Naši kulajdu rozlijeme do talířů a můžeme servírovat
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky