\Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
Do skleniček dáme rybíz , zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat. Můžeme místo rybízu nebo i s ním dát třeba jahody nebo borůvky atd...
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort