\Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
Do skleniček dáme rybíz , zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat. Můžeme místo rybízu nebo i s ním dát třeba jahody nebo borůvky atd...
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou