\Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
Do skleniček dáme rybíz , zalijeme ho dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou mléko se smetanou a želatinou necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Po ztuhnutí můžeme panna cottu s rybízem ihned servírovat. Můžeme místo rybízu nebo i s ním dát třeba jahody nebo borůvky atd...
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem