Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi 2 minuty a poté přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme rajský protlak.
Mezitím si v hrnečku rozmícháme vejce, mouku a olej do hladkého těstíčka. Až se polévka bude vařit, začneme přidávat malé kousky těstíčka. Pokud by byl protlak moc kyselý, můžeme přidat cukr. Nakonec přidáme tymián a můžeme podávat.
Rajskou polévku s vaječnými noky rozléváme do talířů a podáváme.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu