Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi 2 minuty a poté přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme rajský protlak.
Mezitím si v hrnečku rozmícháme vejce, mouku a olej do hladkého těstíčka. Až se polévka bude vařit, začneme přidávat malé kousky těstíčka. Pokud by byl protlak moc kyselý, můžeme přidat cukr. Nakonec přidáme tymián a můžeme podávat.
Rajskou polévku s vaječnými noky rozléváme do talířů a podáváme.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky