Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi 2 minuty a poté přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme rajský protlak.
Mezitím si v hrnečku rozmícháme vejce, mouku a olej do hladkého těstíčka. Až se polévka bude vařit, začneme přidávat malé kousky těstíčka. Pokud by byl protlak moc kyselý, můžeme přidat cukr. Nakonec přidáme tymián a můžeme podávat.
Rajskou polévku s vaječnými noky rozléváme do talířů a podáváme.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků