Bábovka z jablek bez tuku V míse našleháme celá vejce, cukr a vanilínový cukr, přidáme mouku, prášek do pečiva, nakonec jablka (nahrubo… více o Bábovka z jablek bez tuku
Medové perníčky bez tuku Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost, přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a… více o Medové perníčky bez tuku
Tvarohová bábovka z Hery Heru, cukr a žloutky ušleháme dohladka a všleháme tvaroh. Poté postupně vmícháme sníh a polohrubou mouku s práškem do… více o Tvarohová bábovka z Hery
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i… Jsou krásné, dobré a máte-li v sobě jen trochu kreativního ducha, tak vás bude jejich příprava… Celý článek
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z… Slyšeli jste někdy o pokrmu s anglickým názvem One-Pot Baked Spaghetti? Toto jednoduché jídlo… Celý článek
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Dědečkova vejce Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou,… více o Dědečkova vejce
Králík pečený na bůčku s… Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění… více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Šlehačkové řezy Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký,… více o Šlehačkové řezy
Halušky s kysaným zelím Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžicí oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
Sýrové prasečí čumáčky Ingredience na těsto smícháme a propracujeme do vláčné konzistence. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet v… více o Sýrové prasečí čumáčky
Vynikající roláda Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z… více o Vynikající roláda
Cibulové hovězí Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa … více o Cibulové hovězí
Voňavý sirup z bezinkových květů **Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Topinky se srbskou směsí Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
Rychlý a levný oběd Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, uprostřed skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do… více o Rychlý a levný oběd
Čočková polévka s klobásou Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)… více o Čočková polévka s klobásou
Brownies z USA Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu a máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni,… více o Brownies z USA