Na válu zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na pečení a těsto rozválíme po celém plechu.
Do kastrolu dáme máslo, med a cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme vzkypět. Přisypeme ořechy a mícháme, až se prohřejí a směs zkaramelizuje. Pozor, nesmí začít tuhnout. Horkou směs okamžitě rozložíme na celý povrch těsta na jednom plechu. Musíme pracovat rychle, směs při chladnutí tuhne a pak už se s ní nedá pohnout. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme (asi 10–12 minut) do zezlátnutí okrajů. Stejně pak upečeme i holé těsto na druhém plechu. Oba upečené pláty položíme na rovný podklad a necháme vychladnout. Po vychladnutí jsou obě placky tvrdé.
Krém: Z mléka odebereme trochu do hrnku a rozmícháme v něm mouku a solamyl. Ostatní mléko zahříváme v malém hrnci. K horkému mléku přilijeme obsah hrnku, přidáme cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a vmícháme citronovou šťávu. Máslo ušleháme s jedním vanilkovým cukrem a po lžících do něj zašleháme vychladlou kaši. Pořádně vyšleháme.
Upečený plát těsta bez ořechů pořádně pokropíme rumem (cca 1 dl i více) a rozetřeme na něj všechen krém. Přiložíme plát s ořechy a lehce přitlačíme. Necháme minimálně jeden den (lépe dva) uležet v chladu.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)