Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160 °C asi 20 minut. Po vychladnutí potřeme polovinou krému, na něj dáme piškoty namočené v kávě s rumem. Na piškoty dáme zbytek krému a dáme ztuhnout. Pak potřeme vyšlehanou šlehačkou a lehce poprášíme kakaem.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové