Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme těsto, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokapeme vaječným koňakem.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky