Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme těsto, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokapeme vaječným koňakem.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení