Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme těsto, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokapeme vaječným koňakem.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč