posekané bylinky
dle chuti - bazalka, oregano, petrželka...
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a okapaného tuňáka. Za občasného promíchání necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Ke konci vmícháme posekané bylinky dle chuti (lze i sušené), osolíme, opepříme a odstavíme. Do horké směsi vmícháme na kousky pokrájenou mozzarellu a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvým pečivem, bruschettou, těstovinami, rýží, bramborem...
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka