Vše nalijeme a nasypeme do formy v uvedeném pořadí a vložíme do pekárny. Program nastavíme na „Těsto“ (pokud se nám zdá těsto lepivé či suché, přidáme mouku nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozdělíme na cca 12 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout.
Poté uválíme placičky (pomáhám si i rukou, s těstem se hezky pracuje) a rohlíky stočíme. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C 20–25 minut. Podle toho, jak kdo má rád – my raději více opečené.
Pro obměnu můžeme rohlíkové těsto omotat kolem párku nebo zapéct se slaninou a sýrem. Jsou výborné, napeču vždy z dvojité dávky, po vychladnutí je dám do mrazáku a denně tahám rodince čerstvé rohlíky k svačině.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka