V mléce rozšlehat cukry, sůl, vajíčka a máslo s olejem. Přisypat obě mouky, droždí a hnětat, dokud se nevypracuje hladké těsto. Já to dávám do robota a mám to za cca 10-15 minut hotové.
Těsto necháme na teplém místě kynout cca hodinu.
Po hodině těsto vyklopíme na pomoučený vál a uválíme váleček o průměru cca 5 cm. Ukrajujeme cca 3 cm kousky , které rozprostřeme na vále, naplníme povidly, tvarohem či mákem a důkladně zabalíme, aby náplně během pečení nevytekly.
Pekáč vymažeme olejem ze všech stran. Do něj pokládáme buchty rovněž potřené olejem ze všech stran.
Pečou se cca 25 minut při 170 °C.
Já pekáč dávám do nevyhřáté trouby, aby ještě trochu nakynuly, než trouba dosáhne oněch 170 °C.
Z tohoto těsta dělám i skořicové šnečky - rozválím těsto do co nejtenčí placky, pomažu meruňkovou marmeládou a posypu skořicovým cukrem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské