V mléce rozšlehat cukry, sůl, vajíčka a máslo s olejem. Přisypat obě mouky, droždí a hnětat, dokud se nevypracuje hladké těsto. Já to dávám do robota a mám to za cca 10-15 minut hotové.
Těsto necháme na teplém místě kynout cca hodinu.
Po hodině těsto vyklopíme na pomoučený vál a uválíme váleček o průměru cca 5 cm. Ukrajujeme cca 3 cm kousky , které rozprostřeme na vále, naplníme povidly, tvarohem či mákem a důkladně zabalíme, aby náplně během pečení nevytekly.
Pekáč vymažeme olejem ze všech stran. Do něj pokládáme buchty rovněž potřené olejem ze všech stran.
Pečou se cca 25 minut při 170 °C.
Já pekáč dávám do nevyhřáté trouby, aby ještě trochu nakynuly, než trouba dosáhne oněch 170 °C.
Z tohoto těsta dělám i skořicové šnečky - rozválím těsto do co nejtenčí placky, pomažu meruňkovou marmeládou a posypu skořicovým cukrem.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou