V mléce rozšlehat cukry, sůl, vajíčka a máslo s olejem. Přisypat obě mouky, droždí a hnětat, dokud se nevypracuje hladké těsto. Já to dávám do robota a mám to za cca 10-15 minut hotové.
Těsto necháme na teplém místě kynout cca hodinu.
Po hodině těsto vyklopíme na pomoučený vál a uválíme váleček o průměru cca 5 cm. Ukrajujeme cca 3 cm kousky , které rozprostřeme na vále, naplníme povidly, tvarohem či mákem a důkladně zabalíme, aby náplně během pečení nevytekly.
Pekáč vymažeme olejem ze všech stran. Do něj pokládáme buchty rovněž potřené olejem ze všech stran.
Pečou se cca 25 minut při 170 °C.
Já pekáč dávám do nevyhřáté trouby, aby ještě trochu nakynuly, než trouba dosáhne oněch 170 °C.
Z tohoto těsta dělám i skořicové šnečky - rozválím těsto do co nejtenčí placky, pomažu meruňkovou marmeládou a posypu skořicovým cukrem.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček