Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr a mouku. Pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek do pečiva.
Do 1/4 těsta přidáme lžíci kakaa, lžíci mléka a postupně navrstvíme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem (dole i nahoře musí být světlá vrstva).
Pečeme 10 minut na 180 stupňů na horký vzduch a poté 20–25 minut na 180 stupňů bez horkého vzduchu.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka