Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr a mouku. Pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek do pečiva.
Do 1/4 těsta přidáme lžíci kakaa, lžíci mléka a postupně navrstvíme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem (dole i nahoře musí být světlá vrstva).
Pečeme 10 minut na 180 stupňů na horký vzduch a poté 20–25 minut na 180 stupňů bez horkého vzduchu.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové