Nejlepší horká čokoláda

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: 2 100 kJ

Suroviny

    • 1
      dl mléko
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžíce kakaový pudink v prášku ne vrchovaté

Postup přípravy receptu

  • Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
  • V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na pudink a skořici. Pro dochucení můžeme přidat i kakao. Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády. Vzniknou hrudky, které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si cca 1/3 smetany a ušleháme ji – nakonec s ní ozdobíme čokoládu. Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme, dokud nebude dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popřípadě ozdobíme skořicí nebo kakaem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: