Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na pudink a skořici. Pro dochucení můžeme přidat i kakao. Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády. Vzniknou hrudky, které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si cca 1/3 smetany a ušleháme ji – nakonec s ní ozdobíme čokoládu. Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme, dokud nebude dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popřípadě ozdobíme skořicí nebo kakaem.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka