Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na pudink a skořici. Pro dochucení můžeme přidat i kakao. Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády. Vzniknou hrudky, které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si cca 1/3 smetany a ušleháme ji – nakonec s ní ozdobíme čokoládu. Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme, dokud nebude dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popřípadě ozdobíme skořicí nebo kakaem.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem