Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na pudink a skořici. Pro dochucení můžeme přidat i kakao. Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády. Vzniknou hrudky, které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si cca 1/3 smetany a ušleháme ji – nakonec s ní ozdobíme čokoládu. Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme, dokud nebude dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popřípadě ozdobíme skořicí nebo kakaem.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze