Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, špetku mletého hřebíčku, špetku skořice, 3/4 pytlíčku kypřicího prášku do pečiva a 3 lžíce kakaa.
Vše smícháme a vypracujeme těsto, které pak vkládáme do formiček vymazaných olejem. Formičky neplníme úplně celé, aby šla pracna dobře vyklepnout.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka