Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, špetku mletého hřebíčku, špetku skořice, 3/4 pytlíčku kypřicího prášku do pečiva a 3 lžíce kakaa.
Vše smícháme a vypracujeme těsto, které pak vkládáme do formiček vymazaných olejem. Formičky neplníme úplně celé, aby šla pracna dobře vyklepnout.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu