Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, špetku mletého hřebíčku, špetku skořice, 3/4 pytlíčku kypřicího prášku do pečiva a 3 lžíce kakaa.
Vše smícháme a vypracujeme těsto, které pak vkládáme do formiček vymazaných olejem. Formičky neplníme úplně celé, aby šla pracna dobře vyklepnout.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem