Nejlepší makovec

1.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej nebo rozpuštěného másla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

  • Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
  • Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: