Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl