Nejlepší žravé řezy

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • kompotované ovoce
    • 5
      lžíce horká voda
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou v elektrické troubě na cca 180 stupňů.
  • Těsto: Vyšleháme sníh. Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Vylijeme do formy a pečeme.
  • Náplň: Ušleháme šlehačku dotuha, osladíme dle chuti. Zakysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník.
  • Nakonec uděláme želé. Šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky.
  • Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do lednice zatuhnout.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: