Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme asi na 6 porcí, osolíme, opepříme. V misce rozmícháme hladkou mouku se sladkou paprikou, až vznikne růžový prášek. V této směsi obalíme porce kuřete a smažíme ve fritovacím hrnci dokřupava (při 170 °C). Nejlepší příloha je chléb nebo pečivo, mísa zeleninového salátu a dressing podle chuti.
Tvarohy, vejce, sůl a krupičku pomocí mixéru smícháme. Rukama nebo pomocí 2 kávových lžiček tvoříme kuličky velké asi…
více o Nejrychlejší tvarohové kuličky
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek