Každá z vás má jistě svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tento. Nejde ani tak o recept, vtip je v něčem jiném. Budete potřebovat menší plechové tvořítko a kleště. Těmi vytvarujte z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení rohlíčků si jednoduše vyválejte tlustší plát a vykrajujte rohlíčky, které jsou jeden jako druhý.
Postup přípravy těsta je jednoduchý. Vše zpracujte a nechte v lednici odstát, nejlépe přes noc.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny