Každá z vás má jistě svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tento. Nejde ani tak o recept, vtip je v něčem jiném. Budete potřebovat menší plechové tvořítko a kleště. Těmi vytvarujte z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení rohlíčků si jednoduše vyválejte tlustší plát a vykrajujte rohlíčky, které jsou jeden jako druhý.
Postup přípravy těsta je jednoduchý. Vše zpracujte a nechte v lednici odstát, nejlépe přes noc.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce