Každá z vás má jistě svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tento. Nejde ani tak o recept, vtip je v něčem jiném. Budete potřebovat menší plechové tvořítko a kleště. Těmi vytvarujte z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení rohlíčků si jednoduše vyválejte tlustší plát a vykrajujte rohlíčky, které jsou jeden jako druhý.
Postup přípravy těsta je jednoduchý. Vše zpracujte a nechte v lednici odstát, nejlépe přes noc.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát