Každá z vás má jistě svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tento. Nejde ani tak o recept, vtip je v něčem jiném. Budete potřebovat menší plechové tvořítko a kleště. Těmi vytvarujte z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení rohlíčků si jednoduše vyválejte tlustší plát a vykrajujte rohlíčky, které jsou jeden jako druhý.
Postup přípravy těsta je jednoduchý. Vše zpracujte a nechte v lednici odstát, nejlépe přes noc.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky