Každá z vás má jistě svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tento. Nejde ani tak o recept, vtip je v něčem jiném. Budete potřebovat menší plechové tvořítko a kleště. Těmi vytvarujte z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení rohlíčků si jednoduše vyválejte tlustší plát a vykrajujte rohlíčky, které jsou jeden jako druhý.
Postup přípravy těsta je jednoduchý. Vše zpracujte a nechte v lednici odstát, nejlépe přes noc.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky