Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku.
Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Přidejte balíček špenátu – trošku povoleného z mrazáku.
Mezitím, co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí), oloupejte česnek a přidejte ho rozmačkaný do špenátu.
Osolte, opepřete. Když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj 1 vajíčko a nechte ještě pořádně prohřát.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem