Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku.
Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Přidejte balíček špenátu – trošku povoleného z mrazáku.
Mezitím, co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí), oloupejte česnek a přidejte ho rozmačkaný do špenátu.
Osolte, opepřete. Když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj 1 vajíčko a nechte ještě pořádně prohřát.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort