Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku.
Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Přidejte balíček špenátu – trošku povoleného z mrazáku.
Mezitím, co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí), oloupejte česnek a přidejte ho rozmačkaný do špenátu.
Osolte, opepřete. Když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj 1 vajíčko a nechte ještě pořádně prohřát.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky