Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku.
Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Přidejte balíček špenátu – trošku povoleného z mrazáku.
Mezitím, co se špenát prohřívá (pozor, ať se kašička nepřipálí), oloupejte česnek a přidejte ho rozmačkaný do špenátu.
Osolte, opepřete. Když se špenát prohřeje, vmíchejte do něj 1 vajíčko a nechte ještě pořádně prohřát.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník