Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde, smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou soli a ztuženým tukem. Vzniklé těsto natenko rozválíme a hned děláme koláčky, které po upečení bohatě potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Podle chuti můžeme i pocukrovat moučkovým cukrem.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky