Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde, smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou soli a ztuženým tukem. Vzniklé těsto natenko rozválíme a hned děláme koláčky, které po upečení bohatě potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Podle chuti můžeme i pocukrovat moučkovým cukrem.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem