Nepečené višňové řezy

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks mascarpone
    • cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      hrnek káva uvařená
    • 2
      ks cukrářské piškoty
  • Náplň
    • skořice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • citronová šťáva
    • 1
      sklenice višňový kompot velká
  • Ozdoba
    • 2
      ks šlehačka
    • kakao holandské

Postup přípravy receptu

  • Na vymazaný a kokosem vysypaný plech rozložíme piškoty lehce máčené v uvařené kávě s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Višňový kompot svaříme se skořicí, přidáme citronovou šťávu a pudink na zahuštění. Mícháme, dokud nezhoustne a odstavíme. Můžeme přidat i trochu rumu. Na náplň rozetřeme polovinu krému a poklademe druhou vrstvou piškotů. Opět pokapeme kávou s rumem.
  • Na piškoty rozetřeme druhou polovinu krému.
  • Krém: Uvaříme pudink. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem a přidáme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Dochutíme cukrem dle své chuti a přidáme mascarpone, prošleháme. Já přidávám do krému pár lžic uvařené silné kávy s rumem, ale není to nutné. Navrch rozetřeme ušlehané šlehačky a posypeme holandským kakaem nebo strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout a vychladit, nejlépe přes noc do druhého dne.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: