Do zakysané smetany vmícháme kakao a cukr, pak přidáme nastrouhanou Margotku nebo nasekanou čokoládu dle chuti a pokrájené banány na kousky.
Dno připravené dortové formy (25 cm) vyskládáme piškoty, na ně naneseme část náplně, kterou rozetřeme a na ni naskládáme další vrstvu piškotů. To opakujeme, dokud máme náplň a piškoty. Pak dáme vychladit a proležet do chladna, nejlépe přes noc.
Vršek dortu můžeme posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou, dozdobit šlehačkou nebo plátky banánů. Fantazii se meze nekladou.
Postupně skládáme piškoty, smetanu s cukrem a ovoce ve vrstvách až po vrch nádoby. Poslední vrstva smetany je s kakaem.…
více o Piškotovo-smetanový dort
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky