Nepečený čokoládovo-pomerančový cheesecake

3.11

hodnoceno: 9
Příprava: 20 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      hrnek mléko
    • 350
      g čokoláda - mléčná Milka
    • 600
      g lučina přírodní
    • 1
      ks pomerančová šťáva šťáva z jednoho velkého pomeranče
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks pomerančová kůra kůra ze 2 velkých pomerančů
    • bílá želatina bez příchuti
    • 80
      g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  • Ingredience ideální pro dortovou formu o průměru 26 cm.
  • Sušenky nameleme na jemno, přidáme kakao a zalijeme rozpuštěným máslem.

    RADA: KORPUS:

  • Smícháme – dokud směs nevypadá jako mokrý písek.
  • Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem a nasypeme směs. Pokud máte sklenici nebo hrnek s plochým dnem, použijte ji na urovnání a stlačení směsi, případně použijte lžíci nebo ruce. Hotový korpus dáme do ledničky.
  • Čokoládu nalámeme na malé kousky a ohřejeme buď ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě (pozor, pokud jste čokoládu nikdy v mikrovlnce neohřívali, dejte ji vždy jen na 20 sekund a pak ji zkontrolujte/promíchejte, aby se vám nespálila).

    RADA: SMĚS:

  • Želatinu rozmícháme v teplém mléce dle návodu na balíčku a zamícháme šlehačem do tekuté čokolády.
  • Pokud je na lučině vysrážená tekutina slijeme a lučinu pomocí šlehače zamícháme do čokolády.
  • Přidáme čerstvou šťávu z 1 pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů.
  • Pomeranče je třeba umýt kartáčkem, pokud si nejste jistí, že nejsou chemicky ošetřené. Kůru strouhejte jen z oranžové vrstvy.
  • Vše důkladně smíchejte šlehačem, dokud se vše nespojí v jednolitou hmotu. Máte-li raději sladší dorty, pak případně dle chuti doslaďte prosátým moučkovým cukrem.
  • Směs dejte do formy na hotový korpus, zarovnejte do roviny, případně sklepejte, aby byl pěkně rovný.
  • Dejte chladit do lednice na minimálně 4 hodiny (lepší přes noc).
Zařazení: Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: